Har din bolig netop fået renoveret facaden? Så kan det være en god idé at give det visuelle udtryk en overhaling – og her kan du gøre meget ved at investere i nye gardiner. Nye gardiner kan i mange tilfælde give boligen et helt nyt udtryk, så der bliver skabt en rød tråd. Bliv klogere her.

Nye gardiner kan ændre udtrykket i boligen

Hvis du vil ændre udtrykket på din bolig, så er det en god idé at overveje, om det ikke er på tide at udskifte gardinerne. Du kan vælge mellem mange forskellige gardiner, og det er ikke ligegyldigt, hvilke gardiner du vælger. Du kan eksempelvis vælge gardiner af samme type, hvis du vil skabe et ensartet udtryk med en rød tråd i indretningen.

Det kan især være en god idé, hvis du netop har fået renoveret facaden på din bolig af et professionelt murerfirma. Når facaden bliver renoveret, så ændrer udtrykket på boligen sig, og derfor kan det være en god idé også at udskifte gardinerne, så der er en sammenhæng mellem det ind- og udvendige udtryk på boligen.

Gardiner har mange funktioner

Gardiner har generelt mange funktioner i hjemmet. Først og fremmest så forhindrer de solens stråler i at trænge ind og genere i hjemmet, men de er også med til at afskærme for nysgerrige blikke udenfor. Herudover så forbedrer de akustikken i rummet og skaber et visuelt indbydende indtryk med en rød tråd i indretningen.

Det kan dog være svært at finde det helt rigtige match mellem funktionalitet og æstetik, da der er mange muligheder at vælge mellem. Derfor kan det hurtigt ende med at blive uoverskueligt, når du skal finde ud af, hvordan gardinerne skal se ud, samt hvor højt oppe de skal hænge, og hvorvidt du skal vælge lange eller korte modeller.

Overvej gardinerne i de enkelte rum

Det er en god idé at gøre dig nogle tanker om, hvad formålet med de enkelte gardiner skal være. Det kan eksempelvis være behov for mørklægning, lysafskærmning, akustik eller æstetik. Mange vælger mørklægningsgardiner i soveværelset, da de lukker helt af for udefrakommende lys, hvilket særligt er praktisk i sommerhalvåret.

Hvis du vil skærme af uden at lukke alt lys ude, så kan det være en god idé at vælge transparente eller semi-transparente gardiner. De fungerer bedst i stuen eller spisestuen, da de stort set er gennemsigtige, og derfor skærmer de kun af for det allerværste sollys. Semi-transparente gardiner er ikke gennemsigtige, og de skærmer derfor bedre.

Når du overvejer valget af gardiner i de enkelte rum, så er det en fordel først og fremmest at tænke på funktion. Det betyder nemlig meget for det endelige valg, men samtidig bør du overveje, hvilken type gardin der skal være tale om. Det er nemlig vigtigt, at der bliver skabt en rød tråd i indretningen, da forskellige gardiner ofte vil fremstå rodet.